Radio on menettämässä arvoaan

Radio on kuollut. Monia vuosia sitten, kun ihmisille ensimmäistä kertaa esitettiin ajatus siitä, että voisi kuunnella musiikkia tai puhetta jonkinlaisesta laatikosta, tämä idea oli täysin mullistava. Kun radio keksittiin noin 100 vuotta sitten, monien ihmisten vapaa-aika mullistui. Radion myötä ihmiset kykenivät istumaan kotona kuuntelemassa musiikkia omalta kotisohvaltaan.

Ajan myötä radion merkitys on ollut vaihteleva. Televisioiden myötä radion suositus laski hieman, koska monet ihmiset tykkäsivät myös katsoa jonkinlaista viihdettä samaan aikaan. Kun ihmiset alkoivat kehittää autoja pidemmälle ja pidemmälle, jossain vaiheessa kehittyi ajatus lisätä radio autoihin. Tämä idea edisti radioiden suosiota merkittävästi. Ihmiset alkoivat kuunnella radioita paljon enemmän ajomatkoilla töihin, kotiin tai minne tahansa. Autoissa olevat radiot mahdollistivat radion kuuntelun missä tahansa ja mahdollisesti tarjosi pelastuksen pitkästyttäviltä ajomatkoilta.

Teknologian parantuessa autot kuitenkin jatkoivat kehitystä yhä pidemmälle ja pidemmälle, jonka johdosta autoihin laitettiin uusia keinoja kuunnella musiikkia ym. Bluetoothin ja Auxin myötä ihmiset alkoivat kuunnella enemmän ja enemmän omia viihdelähteitään puhelimen kautta. Tämän muutoksen seurauksena radion kuuntelu vähentyi autoissa.

Radion syrjäyttävä aika

https://www.pexels.com/fi-fi/kuva/1571584/

Nykyään ihmiset kuuntelevat vähemmän ja vähemmän radiota, koska on monia muita musiikin, podcastien ym. lähteitä. Radio ei ole nyky-yhteiskunnassa yhtä välttämätön kuin se on mahdollisesti aikaisemmin ollut. Erilaisia korvikkeita keksitään jatkuvasti lisää, joten oikeaa radioita ei tarvitse enään yhtä paljon.

Nykyään radiossa mainostetaan yhä enemmän erilaisia tuotteita ja yrityksiä, jonka seurauksena radion kuuntelun suosio on vähentymässä. Jokaisesta viidestä minuutista musiikkia on kuunneltava melkein yhtä pitkä jakso mainoksia ym. Tästä kaikesta herää kysymys,miksi kuunnella radiota, jossa tulee jatkuvasti mainoksia viiden minuutin välein, kun voi kuunnella esimerkiksi Spotifysta tai jostain muusta samankaltaisesta palvelusta omaa musiikkia ilman mainoksia rajattomasti?